Посета Тениског клуба “Партизан”

Посетио нас је Тениски клуб “Партизан” и показао неке од покрета и вежби који се раде на првим тренинзима у овом спорту. Погледајте како је то изгледало код нас у дворишту.

Такмичење “Безбедан школарац”

И ове школске године ученици наше школе учествовали су на општинском такмичењу “Безбедан школарац”, у организацији Општине Савски венац. Право учешћа на такмичењу имали су ученици од првог до четвртог разреда. Ученици другог разреда заузели су прво место, док су остали разреди заузели треће место. Погледајте радове наших ученика и атмосферу на такмичењу.

Општинско атлетско такмичење “Брзином до звезда”

Ученици трећег и четвртог разреда наше школе учествовали су на атлетском такмичењу “Брзином до звезда”, у организацији Општине Савски венац и Града Београда. Владан Нововић, ученик четвртог разреда, победник је у свом узрасту. Учествовало је осам дечака и осам девојчица.

У следећи круг такмичења пласирали су се Владан Нововић, Петар Стојић, Андреа Мишић и Нађа Лончаревић.

Такмичење “Безбедан школарац”

Ученици од првог до четвртог разреда су учествовали у такмичењу “Безбедан школарац”. Ученици наше школе годинама уназад учествују на овом такмичењу. Такмичење је сваке године организовано на високом нивоу од стране Општине Савски венац. Представљамо Вам радове ученика трећег разреда.

У сусрет Ускрсу

Ученици од првог до четвртог разреда ове године су у оквиру одељења реализовали активности у вези са Ускрсом, најрадоснијим хришћанским празником. Они су се, заједно са својим учитељицама, потрудили да овај празник прикажу на што шаренији и најрадоснији начин. Активности у којима су ученици могли да покажу своју креативност су цртање и прављење симбола овог празника, коришћењем различитих ликовних техника. Представљамо Вам неке од тих радова.

такмичење за најбољу дечију карикатуру

На општинском такмичењу за најбољу дечију карикатуру „Мали Пјер“ 2021. године,

ученик наше школе

Никола Ускоковић IV/2

освојио је 1. место у категорији нижих разреда

а ученица

Маша Кркобабић VIII/1

1. место у категорији виших разреда.

На градском такмичењу за најбољу дечију карикатуру “Мали Пјер”

ученица наше школе

Уна Крстић VIII/2

освојила је 3. место.

Аутори радова који су ушли у ужи избор, али нису награђени

(радови ће бити истакнути на онлајн изложби) су:

Маша Кркобабић VIII/1

и

Маја Јерковић VIII/2

Ово такмичење уврштено је у КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА И СМОТРИ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

и под покровитељством је града Београда – Секретаријата за спорт и омладину.

Онлајн изложба награђених радова биће отворена 1. априла

на званичној FB страници удружења „Пријатељи деце Београда“.

Честитамо награђенима!

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЋУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Обележили смо Међународни дан борбе против вршњачког насиља на који се подсећају сви широм света сваке последње среде у фебруару.

Активности поводом обележавања овог дана реализоване су у периоду од 

23. до 26. 02. 2021. године кроз одржавање радионица, израђивање паноа, беџева, разговора на тему вршњачког насиља, драматизације…

Школска слава – Свети Сава

Ове године Дан Светог Саве обележен је активностима организованим у оквиру одељења, где су ученици учили и подсећали се о лику и делу Светог Саве. Ученици су претходно учествовали на Ђачким песничким сусретањима, па су најбољима овим поводом уручене награде. Честитамо учесницима и награђенима!

ДОДЕЛА НАГРАДА ПОБЕДНИЦИМА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА „БЕЗБЕДАН ШКОЛАРАЦ“

Ученици од 2. до 4. разреда су учествовали на општинском тачмичењу „Безбедан школарац“.
Прво место међу екипама другог разреда освојила је екипа „Бундева“
а међу такмичарима 4. разреда прво место је освојила „111223“. екипа.
Тим поводом награде нашој школи доделили су представници општине Савски венац и представник Саобраћајног факултета, професор Крста Липовац.

ДАН ШКОЛЕ

6.11.2020.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, ове године не можемо прослављати Дан школе на начин на који смо то радили толико година уназад Свечаном академијом.То не значи да смо заборавили човека чије име носи наша школа, Петра Петровића Његоша, чија дела и речи долазе до душе свих нас, учећи генерације да буду боље, јаче и мудрије.

Ради очувања традиције, и ове године смо организовали такмичења поводом Дана школе.

За ученике осмог разреда организован је наградни темат „Његош-узор и инспирација“.

За ученике првог и другог разреда  организован је ликовни конкурс на тему „Није лако бити дете“.

Ученици трећег и четвртог разреда учествовали су на литерарном конкурсу на тему „Није лако бити дете“.

За ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда организована су такмичења у трчању.

Најбољи радови су су награђени, а посебно литерарни радови ученика осмог разреда који су део традиције обележавања Дана школе и увек су посвећени Петру Петровићу Његошу.

Овом приликом Вас позивамо да посетите виртуелну изложбу уприличену за овај нама посебан дан.

О ЛЕПОМ, НА ЛЕП НАЧИН
Основна школа "Петар Петровић Његош", Београд, једносменски рад

Такмичење “Безбедан школарац”

У организацији Општине Савски венац, у школи је одржано такмичење “Безбедан школарац”, у коме су учествовали ученици од 2. до 4. разреда. Ученици 2. и 4. разреда заузели су прво место, док су ученици другог разреда заузели друго место. Такмичење је одржано путем платформе “Зум”, па је ово било једно ново, забавно искуство за ученике.

Такмичење у трчању

Поводом Дана школе, организовано је такмичење у трчању, на коме су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. На трибинама је забележена подршка, а на стази снага и истрајност. Победници ће добити дипломе. Надамо се да ће им оне дати ветар у леђа, за нове победе.

Безбедно на бициклу

Посета спортског клуба

У гостима нам је био Фитнес и борилачки клуб “Фит-нет”, где је учницима првог и другог разреда одржан час вежби и бокса. Ученици су уживали, придржавајући се датих правила. На овај начин су се упознали са основама бокса и самоодбране.

Његош Дечија Недеља

Претпрошле недеље је у школи организован маскенбал у оквиру Дечије недеље. Ученици су били веома креативни у прављењу костима, али и у осликавању дворишта.