ОБАВЕШТЕЊЕ

У нашој школи је 12. априла 2024. године одржан спортско – едукативни дан који је окупио ученике из 9 основних школа са подручја Општине Савски венац. На овај начин се указало на значај спорта и физичке актиности међу најмлађима.
Такмичење међу ученицима првог, другог и трећег разреда, се одвијало у форми малих олимпијских игара, а након завршетка такмичења одржана је и едукативна представа за децу Театра „Змај“. Догађај је подржала општина Савски венац и Српски атлетски савез

Промоција традиционалних музичких инструмената МШ “Мокрањац”

Општинско такмичење у футсалу 2023/24.

Дечаци 7. и 8. разред су освојили прво место. Девојчице 7. и 8. разред су освојиле друго место и девојчице 5. и 6. разред су освојиле треће место.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЈЕДАН ПАКЕТИЋ – МНОГО ЉУБАВИ“

У духу празника, љубави и добрих дела показали смо спремност да помогнемо.
Ученици наше шоле успешно су спровели традиционалну хуманитарну акцију
“Један пакетићв – много љубави“ коју организује Црвени крст Савски венац.
Сви ученици су у оквиру свог одељења организовали и спровели акцију
припремања божићних пакетића и на тај начин су показали хуманост и жељу да
усреће многе малишане.

Обавештење

У четвртак 30.11.2023. године нашу школу су посетили чланови Удружења за очување старих заната и вештина „Бели орлови“. Чланови Удружења су упознали ученике са витешким начином живота у средњем веку – шта значи бити витез и које врлине он поседује. Ученици су имали прилике да виде витешку опрему и да се опробају у улози витеза.

3.11.23. Прослава дана школе

Дечја недеља у нашој школи

Под слоганом „Велико срце деце Србије“од 2. до 6. октобра 2023. године обележена је Дечја недеља у нашој школи пригодним активностима. Сваки дан је био испуњен низом активности у којима су ученици радо учествовали. У среду 4. 10. 2023. године, нашу школу су посетили предшколци и васпитачице предшколске установе „Анђелак“. Ученици од 1. до 4. разреда су имали прилику да им се представе тачком коју су припремили као и да покажу маштовите јесење костиме шетњом кроз школско двориште. Дружење су наставили и осликавањем школског дворишта кредама у боји.

Сајам спорта – Савски венац

Ученици млађих разреда наше школе су у четвртак 28. септембра посетили „Сајам спорта 2023“ и учествовали на такмичењима:

1.“Брзином до звезда“ (такмичење у трчању за ученике 3. и 4. разреда);

2. Такмичење изазова „Буди олимпијац“;

3. „Између две ватре“ ученици 2. разреда;

4. Промо турнир у шаху и стоном тенису;

Ученици 2. разреда су освојили 3. место у такмичењу „Између две ватре.

Ученици Лука Петровић 3/1 и Стефан Нововић 4/2 су трчали у финалу. Ученик Кнежић Лазар 4/1 је освојио златну медаљу у шаху.

22.9.23. Крос РТС

Свечани пријем првака